FC Groningen steunt de demonstratieve fakkeltocht van aankomende vrijdag van de Groninger Bodem Beweging (GBB) naar aanleiding van de aardbeving maandag in Zeerijp.

In de wekelijkse nieuwsbrief laat de voetbalclub weten dat zij "veel sympathie" hebben voor de acties van de Groninger Bodem Beweging. De club geeft aan dat zij zelf bij een van hun thuiswedstrijden gaan proberen om de landelijke aandacht weer op de gaswinning in Groningen te leggen.

Ook het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft laten weten dat zij de fakkeltocht steunen. Aankomende vrijdag lopen er ook twee leden van de raad van het bestuur van het ziekenhuis mee in de fakkeltocht. Dinsdag maakte het UMCG bekend dat zij door de aardbeving in Zeerijp van vorige week een meterslange scheur in de vloer hadden.

Volgens RTV Noord zou de Rijksuniversiteit Groningen medewerkers hebben opgeroepen om mee te lopen, net als zorginstelling De Hoven.

Aardbeving Zeerijp

Vorig jaar organiseerde de GBB ook een fakkeloptocht in de stad als protest tegen de gaswinning. Toen liepen er zo'n 5000 mensen mee, waaronder cabaretier Freek de Jonge.

"We hopen nu op meer deelnemers. Het zou mooi zijn als de rest van Nederland zich ook laat horen", zei een woordvoerder van de GBB vorige week dinsdag.