De Groningse commissaris van de koning Max van den Berg laat uitzoeken of er een proefproces kan komen tegen de NAM. De commissaris is verbolgen over het feit dat de NAM geen schadevergoeding wil geven aan een gedupeerde in het oost-Groningse Nieuwolda.

Fruitteler Molema in Nieuwolda zegt al sinds 2010 ernstige schade te hebben door de aardbevingen, maar de NAM wil dat niet vergoeden.

Volgens het Dagblad van het Noorden vindt Van den Berg het 'onbestaanbaar' wat hij aantrof bij deze familie toen hij er op werkbezoek was. "Dit is gewoon onmenselijk. Het lijkt erop dat de NAM totaal 'out of control' is geweest", aldus de commissaris.

Volgens hem moeten juristen uitzoeken of een proefproces kans van slagen heeft, omdat Nieuwolda buiten het 'erkende' aardbevingsgebied ligt.

In het artikel laat de NAM weten dat volgens een onafhankelijk expert de schade aan de betreffende woning is veroorzaakt door een verzakking en niet door de aardbevingen. Het wachten is nu op de uitslag van een contra-expertise.