Onlangs werd bekend dat de Europese versie van de Playstation 3 minder Playstation 2-spellen zal kunnen afspelen dan de Amerikaanse en Japanse versies van de console.

Onlangs werd bekend dat de Europese versie van de Playstation 3 minder Playstation 2-spellen zal kunnen afspelen dan de Amerikaanse en Japanse versies van de console. Aanvankelijk werd gesuggereerd dat dit door een nieuwe, goedkopere chassis kwam die voor de Europese versie wordt gebruikt. Inmiddels is echter aan het licht gekomen dat het komt doordat de Europese versie van de PS3 een 'Emotion Engine' bevat. De PS2-titels die van deze graphics-emulator gebruik maken, zullen daardoor niet automatisch op de PS3 draaien. Wel bevat de Europese PS3 nog gewoon de grafische chip van de PS2.

Als reden voor het weghalen van de 'Emotion Engine' geeft Sony aan dat men zich liever toelegt op het maken van goede games, dan op de backwards compatibility met de PS2 (alsof daar dezelfde resources voor nodig zijn!). Sony zal nog voor de lancering van de PS3 in Europa proberen vast te stellen welke PS2-spellen precies wel en niet op de Europese PS3 te spelen zijn.

Ondanks deze 'licht uitgeklede' PS3 betalen we in Europa overigens nog steeds verreweg het meest voor Sony's console.