Voor wie geen flauw idee heeft wat WoW Glider precies is; het is een 3rd party programma dat alle belangrijke gameplay aspecten in World of Warcraft automatisch nabootst. Als gebruiker kun je de parameters instellen en een biertje gaan drinken in het café, terwijl WoW Glider experience points, loot, reputatie, wat je maar wil - binnenschraapt.

Voor wie geen flauw idee heeft wat WoW Glider precies is; het is een 3rd party programma dat alle belangrijke gameplay aspecten in World of Warcraft automatisch nabootst. Als gebruiker kun je de parameters instellen en een biertje gaan drinken in het café, terwijl WoW Glider experience points, loot, reputatie – wat je maar wil - binnenschraapt.

Het is overbodig om te zeggen dat dit tegen de principes indruist van Blizzard’s ideeën over hoe World of Warcraft gespeeld kan worden en dus hebben ze de makers gedreigd met juridische procedures. Nu is het niet zozeer de vraag of WoW Glider de terms of service schendt of niet, maar of dat Blizzard het recht wel heeft om de distributie en het gebruik van het programma een halt toe te roepen.

Als antwoord op de aanklacht van Blizzard dat WoW Glider de copyrights en DMCA aan zijn laars lapt, betogen de makers van het programma dat ze het recht hebben om WoW Glider te distribueren en dat Blizzard ze met rust moet laten. We zijn benieuwd wie er uiteindelijk als winnaar uit de bus komt.