Terwijl menig fan zich bezighoudt met de vraag of Michael Bay de aankomende film van de Transformers een ode aan jeugdsentiment gaat worden of jammerlijk gaat verkrachten, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een heuse Transformers game. Het spel wordt ontwikkeld door Travellers Tales.

Terwijl menig fan zich bezighoudt met de vraag of Michael Bay de aankomende film van de Transformers een ode aan jeugdsentiment gaat worden of jammerlijk gaat verkrachten, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een heuse Transformers game. Het spel wordt ontwikkeld door Travellers Tales, hetzelfde bedrijf wat ons eerder verraste met lego Star Wars. En nee, de transformerende robots zullen niet uit blokjes lego bestaan.

De speler krijgt de kans om in de metalen huid te kruipen van zowel de Autobots als de Decepticons, om zodoende de morele keuze te krijgen om de aarde te verdedigen of compleet te vernietigen. Welke Transformers er in de game zullen zitten is nog niet bekend gemaakt, maar het lijkt voor de hand liggend dat in ieder geval de hoofdpersonages uit de film aanwezig zullen zijn.

Transformers: The Game zal ergens deze zomer uitkomen op zo’n beetje elk platform wat er is: PlayStation 2 en 3, Xbox 360, PC, PSP en de Nintendo Wii en DS. Er zijn nog geen screenshots uitgelekt, dus we kunnen helaas nog niet laten zien hoe het gaat worden.