Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
GTA 5 Grand Theft Auto 5

GTA VI verschijnt mogelijk in 2024 en krijgt voor het eerst vrouw als hoofdpersoon

Het duurt nog zeker twee jaar voordat een nieuw deel in de Grand Theft Auto-serie verschijnt. GTA VI komt op zijn vroegst in 2024 uit, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden. Voor het eerst in het spel zal een vrouwelijk hoofdpersonage speelbaar zijn.
Door onze techredactie

GTA VI is de langverwachte opvolger van het vijfde deel in de serie, dat in 2013 verscheen. Hoewel er voor het eerst een vrouwelijke hoofdpersoon wordt verwacht, zal ze niet het enige speelbare personage zijn, schrijft Bloomberg.

Het spel zou draaien om twee personages die geïnspireerd zijn op het criminele duo Bonnie en Clyde. De vrouw zou Latijns-Amerikaanse roots hebben, over de man is nog niets bekend.

Uit het bericht blijkt ook dat het verhaal van GTA VI zich in een gefictionaliseerde versie van Miami afspeelt. Ontwikkelaar Rockstar putte eerder inspiratie uit die stad voor GTA: Vice City.

Eerder gingen geruchten dat het spel een veel groter gebied zou beslaan. Bloomberg schrijft dat de plannen tijdens de ontwikkeling zijn afgeschaald, zodat mensen niet overwerkt zouden raken. Als de game is verschenen, kan hij na verloop van tijd worden verrijkt met nieuwe missies en gebieden.

Rockstar neemt zijn tijd voor het maken van GTA VI. Het bedrijf zou zijn werkwijze flink hebben herzien na de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2. Toen bleek dat mensen onder barre omstandigheden werkten bij de studio. Sommige werknemers moesten regelmatig tachtig uur per week werken, bleek na onderzoek van gamesite Kotaku.


Lees meer over:
Grand Theft Auto (GTA)Tech

Aanbevolen artikelen