Netflix breidt zijn aanbod vanavond uit met games. De spellen zijn vooralsnog alleen beschikbaar voor abonnees met een Android-telefoon.

De streamingdienst voegt om te beginnen vijf spellen toe. Het gaat om Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, basketbalspel Shooting Hoops, kaartspel Card Blast en Teeter (Up), een spel waarmee je een balletje in balans moet houden en langs obstakels moet loodsen.

De spellen komen in een aparte rij tussen de films en series van de app te staan. Om de games te spelen hebben mensen een Android-telefoon en een Netflix-abonnement nodig. Er zijn geen extra kosten, in-appaankopen of reclames aan verbonden.

Netflix maakt de games niet beschikbaar voor kinderen, naar eigen zeggen om de kindveiligheid te bewaren. De spelletjes moeten gedownload worden om ze te kunnen spelen. Voor sommige games is een internetverbinding nodig, andere games kunnen offline gespeeld worden.

Netflix zegt dat de vijf eerdergenoemde spelletjes het begin vormen van een gamebibliotheek die de komende maanden moet groeien. De komst van spellen werd eerder dit jaar al aangekondigd in een brief aan investeerders. "We zien gaming als een nieuwe contentcategorie voor ons", meldde de dienst destijds. "Net als onze uitbreidingen naar eigen films, series en reality-tv."