Gamestudio Remedy Entertainment brengt dit najaar een verbeterde versie uit van de in 2010 verschenen game Alan Wake. De remaster verschijnt voor de PlayStation- en Xbox-consoles en pc. Remedie werkte voor de remaster samen met Epic Games, het bedrijf achter de razend populaire game Fortnite.

Het bericht werd naar buiten gebracht door Remedy-topman Sam Lake op de fansite van de game. Details zijn nog schaars. The Verge schrijft dat het spel in elk geval grafisch wordt opgepoetst en een 4K-resolutie krijgt.

Alan Wake is een mystery-thriller waarin de speler de schrijver Alan Wake bestuurt, wiens werkelijkheid steeds meer verstrikt raakt met zijn schrijfwerk. Hij gaat in een kleine stad op zoek naar zijn vermiste vrouw.

Het spel speelt zich voor een groot deel in het donker af. Met een zaklamp moet Wake eerst op zijn vijanden schijnen voordat hij ze kan verslaan.

De nieuwe versie van Alan Wake verschijnt voor de huidige en vorige generaties van de PlayStation- en Xbox-consoles. De pc-versie zal te downloaden zijn in de Epic Games Store.