De opvolger van Pro Evolution Soccer, die eFootball heet, verschijnt op 30 september voor pc en gameconsoles, zo heeft speluitgever Konami donderdag bekendgemaakt. Bij aanvang kunnen mensen met negen voetbalteams spelen.

Het spel verschijnt voor verschillende Xbox- en PlayStation-consoles, pc en later deze herfst ook op smartphones. Het spel komt in elk geval voorlopig niet op de Nintendo Switch uit.

Spelers krijgen volgens Konami eind september "een voorproefje" van wat het voetbalspel te bieden heeft. Heel uitgebreid is de game bij aanvang niet. Zo zijn er zes stadions en kunnen mensen spelen met negen clubs: FC Barcelona, Bayern München, Juventus, Manchester United, Arsenal, SC Corinthians Paulista, CR Flamengo, River Plate en São Paulo FC. Er is nog geen Nederlandse club speelbaar.

Mensen kunnen offline wedstrijden spelen tegen de computer of tegen vrienden. Ook is het mogelijk om online mee te doen aan evenementen. Mensen met een Xbox kunnen online niet alleen tegen bezitters van dezelfde console spelen maar ook tegen PlayStation-bezitters en vice versa.

Later dit jaar krijgt eFootball nog een gratis update. Dan wordt onder meer de modus Creative Teams toegevoegd. Daarmee kunnen spelers hun eigen voetballers verzamelen en trainen en met dat team online tegen andere spelers voetballen.

De game eFootball is in de basis gratis speelbaar. Voor bepaalde onderdelen zal wel geld worden gevraagd, alleen zijn de precieze plannen van Konami nog niet duidelijk.