Ontwikkelaar CD Projekt Red lijkt relatief weinig last te hebben gehad van de onstuimige release van Cyberpunk 2077. In 2020 werden ondanks de vele fouten in het spel 13,7 miljoen exemplaren verkocht. Het Poolse bedrijf gaf zo'n 30.000 teleurgestelde klanten hun geld terug, zegt het bedrijf tegen GamesIndustry.biz.

Het gaat dan om klanten die rechtstreeks met CD Projekt Red contact hebben opgenomen om hun geld terug te krijgen. De gamers die via verkoopkanalen zoals de online winkel van Microsoft hun geld hebben teruggevraagd, zijn niet in dat cijfer opgenomen.

Veel gamers konden het spel Cyberpunk 2077 niet goed spelen. Gebruikers meldden een grote hoeveelheid bugs en crashes. Ook zag de game er op spelcomputers veel minder mooi uit dan in promotiebeelden werd beloofd.

Dit leidde tot veel commotie in de weken nadat de game was uitgebracht. In Nederland waarschuwden winkels als bol.com en Game Mania hun klanten voor de problemen. Sony haalde het spel uit de PlayStation Store, waar het maanden later nog steeds niet is teruggekeerd. De Poolse markttoezichthouder opende een onderzoek naar CD Projekt Red.

Toch is Cyberpunk 2077 "de grootste game in de geschiedenis van CD Projekt Red", meldt het bedrijf bij de publicatie van zijn jaarcijfers. Dit jaar staan er meerdere updates op de planning om het spel te verbeteren.