Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Playstation

PlayStation 3-spelers kunnen vanaf de zomer geen digitale games meer kopen

Sony sluit in juli de deuren van de PlayStation Store op de PlayStation 3 en de PlayStation Portable. Vanaf dat moment kunnen bezitters van de apparaten geen digitale games meer kopen via de online winkel. Op 27 augustus sluit ook de winkel voor de PlayStation Vita, maakt Sony bekend op zijn website.
Door NU.nl

Naast games zijn ook video's en DLC-pakketten voor spellen niet langer te koop als de PlayStation Store sluit voor PS3-, PSP- en PS Vita-bezitters. Ook tegoedbonnen inwisselen kan vanaf dat moment niet meer voor de betreffende apparaten. Tegoed blijft wel geldig voor eventuele aankopen op de PS4 en PS5, maar het geld wordt niet teruggestort. De PlayStation Store blijft wel open op de PlayStation 4 en PlayStation 5.

Spellen die voor de sluiting van de winkel zijn gekocht, kunnen nog opnieuw worden gedownload en gespeeld. Ook eerder aangeschafte video's blijven toegankelijk. Spellen die via het PlayStation Plus-abonnement zijn gedownload, blijven beschikbaar zolang de speler lid blijft.

De PlayStation 3 verscheen eind 2006. In totaal werden er 87 miljoen exemplaren van verkocht. Van de PlayStation Portable uit 2004 werden ruim 80 miljoen exemplaren verkocht. Zijn opvolger, de PlayStation Vita, deed het een stuk minder goed. Daarvan verkocht Sony er zo'n tien miljoen. Het is niet bekend hoeveel mensen er nog op de apparaten spelen.


Lees meer over:
GamesPlayStationSonyTech

Aanbevolen artikelen