Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Onderzoekers TU Delft maken Game Boy die zonder batterijen werkt

Onderzoekers van TU Delft en Northwestern University hebben een Game Boy gemaakt die zonder batterij functioneert. Dat melden beide universiteiten in een persbericht.
Door NU.nl

Met de Game Boy, genaamd Engage, willen de onderzoekers demonstreren hoe een duurzamer apparaat gemaakt kan worden. Huidige batterijen bevatten giftige chemicaliën die moeilijk te recyclen zijn. Daarnaast zijn ze voor beperkte tijd bruikbaar.

De Engage is volgeplakt met zonnepanelen die het apparaat opladen. Tijdens het spelen worden ook alle knopindrukken van de gebruiker omgezet naar energie.

Tijdens het spelen wordt de staat van de game continu naar het geheugen geschreven, zodat deze kan worden hervat bij onvoldoende stroom. Dat gebeurt op het moment nog regulier: op een dag met weinig bewolking wordt het spel iedere tien seconden voor minder dan één seconde onderbroken.

Langzame spellen

Die stroomuitval is volgens de makers acceptabel bij langzame spellen zoals Schaken, Solitaire of Tetris. Actiespellen zijn op het moment echter lastig speelbaar.

Daarnaast heeft de Game Boy geen luidspreker en is het scherm lastig te zien bij weinig licht. De zakspelcomputer zou voornamelijk zijn ontwikkeld om de aandacht te vestigen op wat er mogelijk is zonder batterij.


Lees meer over:

GamesTU DelftbatterijenTech

Aanbevolen artikelen