Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
ARMS

'Nintendo brengt in 2021 een verbeterde Switch-console op de markt'

Nintendo is van plan om in 2021 een verbeterde versie van de populaire spelcomputer Nintendo Switch uit te brengen, melden Bloomberg en het Taiwanese Economic Daily News op basis van ingewijden.
Door NU.nl

Volgens Bloomberg zijn de specificaties van de nieuwe Switch nog niet definitief, maar zou Nintendo de rekenkracht van de console willen verbeteren en ondersteuning voor 4K-graphics willen toevoegen. Ingewijden hebben het in gesprek met Economic Daily News over een "verbetering van de beeldkwaliteit".

De release van de geüpgradede Switch zou gepaard moeten gaan met of gevolgd moeten worden door "een hele reeks games van Nintendo zelf en gerelateerde externe studio's".

De productie van de nieuwe Switch zou volgend jaar pas van start kunnen gaan doordat de productiepartners nu nog druk zijn met de huidige modellen. De Nintendo Switch zag de populariteit de afgelopen periode toenemen. Het aantal verkochte consoles steeg in de periode april tot en met juni met 166 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Switch-concurrenten PlayStation en Xbox brengen rond de feestdagen van dit jaar nieuwe spelcomputers uit: de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Beide nieuwe spelcomputers ondersteunen 4K-games.


Lees meer over:

Nintendo SwitchTech

Aanbevolen artikelen