De nieuwe Xbox-spelcomputer komt in november op de markt, heeft Microsoft bekendgemaakt in een bericht op zijn website.

Er is nog geen specifieke datum bekend, maar eerder zei Microsoft de Xbox Series X uit te brengen rond de "feestdagen van 2020". Volgens bronnen van The Verge zou de console klaargemaakt worden voor een release aan het begin van november.

De Xbox Series X verschijnt zonder Halo Infinite, zo werd dinsdagavond bekend. Het nieuwe deel in de bekende Halo-serie is uitgesteld tot 2021, omdat ontwikkelaar 343 Industries meer tijd nodig heeft voor de afwerking van de game.

Dit jaar verschijnen er ruim vijftig nieuwe games op de Xbox Series X, waaronder Assassin's Creed Valhalla, Dirt 5 en Watch Dogs: Legion. Daarnaast kunnen ook oudere Xbox-games op de nieuwe spelcomputer gespeeld worden.

De nieuwe Xbox ziet eruit als een zwart, rechtopstaand blok. De spelcomputer ondersteunt onder meer raytracing, een techniek waarbij de omgeving en explosies realistisch weerspiegelen in bijvoorbeeld water en vloeren. Ook biedt de console snellere laadtijden en beeld met een ververssnelheid van 120 beelden per seconde.