Ninja, het pseudoniem van de populaire streamer Richard Tyler Blevins, is woensdag voor het eerst in ruim een jaar weer actief op Twitch. Op 1 augustus 2019 kondigde Blevins aan per direct over te stappen naar Mixer, een concurrerende streamingdienst van Microsoft waar het bedrijf inmiddels de stekker uit heeft getrokken.

Sinds het einde van Mixer staat het Ninja vrij om een platform voor zijn video's te kiezen. Blevins speelt in zijn streams vooral het populaire schietspel Fortnite. De videomaker trekt doorgaans honderdduizenden kijkers.

Kort na het einde van Ninja's herintreding op Twitch stond de teller van de bijna twee uur durende video op ruim 6.500 weergaven. De laatste video die Blevins een jaar geleden uploadde, wist in totaal 1,4 miljoen kijkers te behalen.

Op 8 juli maakte Ninja ook zijn debuut op YouTube, met een Fortnite-video die inmiddels vier miljoen keer bekeken is. Blevins geniet daar van een publiek van 24 miljoen abonnees, een stuk meer dan de 14,9 miljoen op zijn voormalige vaste thuisbasis Twitch.

Ninja verdient zijn geld door een combinatie van onder meer de verkoop van producten en deals met bedrijven. In januari maakte Fortnite-maker Epic Games een outfit in de stijl van Ninja beschikbaar als kledingkeuze voor spelers.