Microsoft Flight Simulator 2020 verschijnt op 18 augustus voor pc. Dat werd maandag door Microsoft aangekondigd. Het nieuwe deel van de bekende vliegtuigsimulator is speelbaar op Windows 10, een Xbox One-versie komt later.

Flight Simulator is een serie die al sinds 1982 bestaat. Met het programma kunnen mensen zich voordoen als piloot door met verschillende soorten vliegtuigen over de aarde te vliegen. Daarbij wordt de echte ervaring zo goed mogelijk gesimuleerd.

In het spel worden data van Bing Maps en gps-gegevens gebruikt om beelden van de aarde te simuleren. Ook wordt het weer en het verkeer aangepast op de huidige situatie. Mensen kunnen zowel overdag als 's nachts vliegen.

Er komen drie verschillende versies van het spel. De standaardversie kost 70 euro en bevat twintig vliegtuigen. Ook zijn er naast de 37.000 standaard vliegvelden nog dertig uitgebreidere, handgemaakte vliegvelden aanwezig. Deze versie is ook te spelen met een Game Pass-abonnement.

Er komt ook een duurdere editie van 90 euro. Die biedt vijf extra vliegtuigen en vliegvelden, waaronder Schiphol. De duurste versie van 120 euro biedt nog eens vijf extra vliegtuigen en luchthavens aan.

Microsoft Flight Simulator staat ook gepland voor de Xbox One. Voor die spelcomputer is nog geen releasedatum bekend.

Microsoft Flight Simulator - Pre-Order Launch Trailer
109
Microsoft Flight Simulator - Pre-Order Launch Trailer