Bij een hackgolf bij Nintendo zijn nog eens 140.000 Nintendo Network ID-accounts getroffen, maakt het bedrijf dinsdag bekend op zijn website. Het totaal aantal gehackte accounts komt daarmee op 300.000, bijna twee keer zoveel als eerder gedacht.

Nintendo maakte in april bekend dat het Nintendo Network ID (NNID) is getroffen door een aanval. Na onderzoek heeft het Japanse bedrijf de wachtwoorden van de 140.000 NNID-profielen gereset die nu ook getroffen blijken te zijn. Dat geldt ook voor de gelinkte Nintendo-accounts.

Door de aanval hebben hackers toegang kunnen krijgen tot het e-mailadres, de geboortedatum en het land waar de eigenaar van het NNID-account vandaan komt. Als de hacker ook toegang had tot het Nintendo-account, zijn mogelijk ook de naam en het geslacht gelekt.

Het NNID werd gebruikt voor de 3DS en de Wii U, maar kan gekoppeld worden aan het reguliere Nintendo-account. Op die manier zou een hacker ook toegang tot dat account kunnen krijgen, bijvoorbeeld om aankopen te doen in de digitale Nintendo-winkel.

Volgens Nintendo hebben de hackers gebruikgemaakt van gegevens uit datalekken bij andere diensten om op de Nintendo-profielen in te loggen. Dit is mogelijk als gebruikers hetzelfde wachtwoord voor meerdere diensten gebruiken. Nintendo raadt gebruikers aan om wachtwoorden niet te hergebruiken.