SpaceX heeft een simulator online gezet waarmee iedereen kan proberen om een Crew Dragon-capsule aan het International Space Station te koppelen.

Het koppelen van de capsule gaat normaal gesproken automatisch, maar astronauten kunnen overschakelen op de handmatige bediening als dat nodig is. De online simulator laat volgens SpaceX precies dezelfde bediening zien die astronauten zouden zien.

Gebruikers kunnen online proberen de Crew Dragon te koppelen vanuit een virtuele cockpit. De bediening is ogenschijnlijk simpel, maar het is de bedoeling om precieze bewegingen te maken om het ISS veilig te bereiken.

SpaceX geeft aan dat bewegen in de ruimte een stuk langzamer gaat. Om de capsule te koppelen is daarom niet alleen precisie maar ook geduld vereist.

Op dit moment bereidt SpaceX zijn eerste bemande testvlucht met een Crew Dragon-capsule voor. Op 27 mei vertrekken astronauten Bob Behnken en Doug Hurley met een Falcon 9-raket van SpaceX naar het ISS. Als alles volgens plan verloopt, zullen zij niet handmatig hoeven te koppelen.