Sony gaat gamedownloads op de PlayStation in Europa vertragen, schrijft Sony dinsdag in een blogpost. Het bedrijf wil daarmee het internet ontlasten nu veel mensen thuiswerken vanwege de coronacrisis. Wel belooft Sony dat de gameplay van de spellen "robuust" blijft.

De uitbraak van het coronavirus leidt tot een sterke stijging van het aantal thuiswerkende mensen. Met de maatregelen wil Sony ervoor zorgen dat mensen toegang houden tot een snelle internetverbinding. Sony werkt samen met Europese internetproviders om het downloadverkeer te beheren.

"Wij zijn van mening dat het belangrijk is om onze bijdrage te leveren aan internetstabiliteit, aangezien een ongekend groot aantal mensen tijdens deze periode van sociale onthouding steeds meer afhankelijk wordt van internettoegang", aldus Sony.

Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel trager de downloads worden en voor welke periode deze nieuwe maatregel zal gelden.

Eerder kondigden streamingdiensten als Netflix, YouTube en Disney+ al aan dat zij maatregelen zouden nemen om hun aandeel in het dataverkeer te verminderen. De streamingdiensten verminderen de kwaliteit van de video's.

Omdat burgers in veel Europese landen momenteel thuis moeten werken vanwege het COVID-19-virus, neemt het dataverkeer toe. De Europese Commissie riep streamingdiensten daarom op om maatregelen te nemen zodat het internet niet "verstopt" raakt.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.