Tijdens gameconferentie Blizzcon heeft speluitgever Blizzard meerdere games aangekondigd, waaronder Overwatch 2 en een nieuw deel voor de Diablo-serie. Ook krijgen de online game World of Warcraft en het kaartspel Hearthstone nieuwe uitbreidingen. Dit zijn alle aankondigen op een rij.

Blizzard houdt elk jaar een evenement in Californië, waar het bedrijf meerdere aankondigingen doet voor nieuwe en bestaande games.

Diablo 4 komt eraan

De eerste aankondiging op Blizzcon is een nieuw deel in de populaire Diablo-serie. De spellenreeks staat bekend om gewelddadige demonen en donkere werelden, het doel is om de duivel (Diablo) te verslaan. Dit is in het vierde deel niet anders. De eerste beelden van het spel werden tijdens de presentatie op Blizzcon getoond.

Bekijk hier de trailer van Diablo IV
182
Bekijk hier de trailer van Diablo IV

In de trailer zijn hordes monsters te zien die de speler moet verslaan. Blizzard kondigde ook de eerste drie classes aan voor de game. Spelers kunnen de rol aannemen van een Sorcerer, Druid en Barbarian. Mogelijk worden later meer soorten personages toegevoegd.

Het is niet bekend wanneer Diablo 4 uitkomt, maar de game verschijnt voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Over een versie voor de nieuwe PlayStation 5 of Project Scarlett van Microsoft werd niets gezegd.

Schietspel Overwatch krijgt nieuw deel

Van tevoren waren er al geruchten dat het schietspel Overwatch een nieuw deel zou krijgen. Gameregisseur Jeffrey Kaplan bevestigde deze geruchten met een trailer voor Overwatch 2.

Bekijk hier de trailer van Overwatch 2
184
Bekijk hier de trailer van Overwatch 2

Spelers strijden in dit tweede deel opnieuw tegen elkaar met de bekende helden. Daarnaast worden er een aantal nieuwe helden aan de spelwereld toegevoegd. Verder is de game grafisch opgepoetst, waardoor Overwatch 2 er mooier uit moet zien dan het eerste deel.

Naast de bekende meerspelerfunctie, kunnen spelers in Overwatch 2 ook tegen de computer spelen in een verhaalmodus voor één speler. Hierin doorlopen mensen een aantal missies, waarin ze de wereld moeten redden van vijandige robots.

Spelers kunnen hun helden in level laten stijgen door veel met ze te spelen. De personages krijgen dan steeds nieuwe vaardigheden en krachten om anderen te verslaan.

Kaplan kon tot slot melden dat alle dingen die spelers in het eerste deel van Overwatch hebben vrijgespeeld, meegenomen kunnen worden naar deel twee. Het is nog niet bekend wanneer de game verschijnt.

World of Warcraft: Shadowlands aangekondigd

De laatste uitbreiding voor World of Warcraft, Battle for Azeroth, kwam uit in 2018. Tijdens Blizzcon kondigde gameregisseur Ion Hazzikostas de nieuwe uitbreiding Shadowlands aan voor de game.

Spelers verkennen de gelijknamige wereld in de uitbreiding. Hier zullen ze nieuwe vijanden tegenkomen en moeten ze vechten tegen Sylvanas, die ook in de vorige uitbreiding een belangrijke rol speelde.

Verder werd er niet veel bekendgemaakt over de game. Hazzikostas zei dat later tijdens Blizzcon meer informatie volgt. World of Warcaft: Shadowlands komt uit in 2020.

Volgende Hearthstone-uitbreiding heet Descent of Dragons

Niet alleen World of Warcraft, maar ook het virtuele kaartspel Hearthstone krijgt een uitbreiding. Deze heet Descent of Dragons en bevat nieuwe kaarten met het thema draken.

Ook komt er een nieuwe modus naar de game, genaamd Hearthstone Battlegrounds. Dit is een multiplayermodus voor acht spelers. Hierin moeten zij een leger samenstellen en vijanden verslaan. De modus is geïnspireerd op Auto Chess, een aangepast versie van het strategische spel DOTA.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe modus beschikbaar komt in de game. Wel verschijnt op 12 november een bèta-test.