Microsoft heeft een opzetstuk gemaakt waarmee het mogelijk is om een smartphone te koppelen aan een draadloze Xbox-controller, maakt het bedrijf bekend in een bericht op zijn website.

Met de gadget kunnen Xbox-gamers hun smartphone vastzetten aan hun controller en de apparaten via bluetooth aan elkaar verbinden. De Microsoft-houder werkt volgens het bedrijf met "de meeste telefoons" met een breedte van maximaal 79 millimeter.

Het opzetstukje is ontworpen vanwege de focus die Microsoft legt op het streamen van games. Het bedrijf test momenteel zijn gamestreamingdienst xCloud. Daarmee moet het mogelijk worden om games naar verschillende schermen te streamen, waaronder smartphones.

Naast het opzetstuk wil Microsoft meer producten uitbrengen waarmee gamen op smartphones en tablets toegankelijker moet worden. Het gaat onder meer om controllers die speciaal voor mobiele apparaten ontworpen zijn.

Bezitters van een DualShock 4-controller voor de PlayStation van concurrent Sony kunnen ook bluetooth gebruiken om games op hun smartphone te spelen. Daarvoor hebben zij een smartphone met Android 10 of iOS 13 nodig.