Gebruikers van de gamevideosite Twitch krijgen automatisch een tijdelijk chatverbod als ze de leus "Bevrijd Hongkong" in chats plaatsen onder wedstrijden van het spel Hearthstone. Dat ontdekte de website Dot Esports.

Uitgever Activision Blizzard schorste vorige week een professionele Hearthstone-speler nadat hij de leus tijdens een interview had geroepen. Hij zou in strijd hebben gehandeld met de gedragsregels van het prestigieuze Grandmasters-toernooi, die uitingen die groepen mensen kunnen schofferen verbieden. De beslissing leidde tot veel protest en oproepen tot een boycot tegen Blizzard.

Volgens gebruikers op Reddit worden boodschappen die China verdedigen, ook automatisch verwijderd tijdens wedstrijden van de Hearthstone Masters Tour. Gebruikers werden in eerste instantie een dag lang geschorst als ze dergelijke boodschappen plaatsten, maar volgens Esportsclub.nl is de tijdsspanne inmiddels verminderd naar tien minuten.

Op woensdag werden nog eens drie Hearthstone-spelers geschorst. Ze hadden een bord met een steunbetuiging voor de protesten in Hongkong omhoog gehouden tijdens een uitzending.