Het populaire onlinespel Fortnite is dinsdag na ruim anderhalve dag weer open voor spelers. De game werd zondagavond voor alle spelers gesloten nadat een einde was gekomen aan het tiende speelseizoen. Sindsdien toonde het spel alleen een zwart gat.

Begin oktober verscheen op het speelveld van Fortnite een aftelklok. Op het moment dat deze afliep werden alle spelers van het eiland in het spel geblazen en vervolgens in een zwart gat gezogen. Daarna was het spel niet meer te spelen.

Door de populariteit van de game werd ook in de media veel aandacht besteed aan het zwarte gat in de game. Forbes noemde het gat zelfs een "metafoor voor ons bestaan".

Dinsdagochtend kwam een update voor het tweede hoofdstuk van het spel beschikbaar op alle platforms. Spelers die de nieuwe versie installeerden konden alleen nog niet spelen. In plaats daarvan kregen ze een scherm te zien met de melding dat de servers geüpdatet worden. Om ongeveer 11.30 uur Nederlandse tijd konden spelers het spel weer in.

Maandagavond lekte een trailer van het nieuwe hoofdstuk via een klein YouTube-kanaal. In de trailer waren nieuwe wapens, outfits en een nieuwe spelwereld te zien. Dit blijken inderdaad de nieuwe toevoegingen aan de game te zijn.

Spelers kunnen Fortnite nu alleen nog spelen in dit nieuwe level, de oude wereld lijkt definitief verdwenen te zijn.