Ontwikkelaar Epic Games heeft op zijn website aangekondigd dat er binnenkort bots worden toegevoegd aan het spel Fortnite. Naast de computergestuurde tegenstanders krijgt het spel ook een verbeterd systeem om spelers aan elkaar te koppelen.

In de battle-royalemodus van Fortnite strijden honderd spelers online tegen elkaar op een eiland, waarbij degene die als laatste overblijft wint. Op dit moment krijgen spelers altijd een andere speler tegenover zich, maar in een nieuwe versie van het spel kan dit ook een computergestuurde vijand zijn.

Epic Games wil hiermee zorgen dat het schietspel voor beginnende spelers niet te moeilijk is. Wanneer je net begint met spelen word je gekoppeld aan andere beginnende spelers en aan bots. Naarmate een speler beter wordt, komen er steeds minder bots in het spel. Dit geldt overigens niet voor de competitieve modus van het spel. Hierin worden alleen echte spelers aan elkaar gekoppeld.

De bots zijn onderdeel van een algehele update voor het koppelsysteem van de game, waarbij spelers van hetzelfde niveau aan elkaar gekoppeld worden. Op dit moment gebeurt dat nog willekeurig.