Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Call of Duty: Mobile

Schietspel Call of Duty voor Android en iOS verschijnt op 1 oktober

Het spel Call of Duty: Mobile verschijnt op 1 oktober in de appwinkels van Android- en iOS-smartphones, maakt uitgever Activision woensdag bekend op zijn website.
Door NU.nl

De game bevat verschillende elementen uit eerdere Call of Duty-games. Onder meer het bekende speelveld Nuketown is ook op de mobiele variant terug te vinden.

Spelers kunnen de game in verschillende spelmodi ervaren. Naast een team-tegen-teamvariant is onder meer ook de populaire battleroyale-modus terug te vinden. Daarbij nemen honderd spelers het tegen elkaar op tot de laatste overblijft.

Opvallend genoeg is België - naast China en Vietnam - een van de landen waar het spel niet in de appwinkels verschijnt. Mogelijk wijst dat op de aanwezigheid van zogenoemde lootboxen: virtuele schatkistjes waarmee spelers willekeurige voorwerpen of andere uitbreidingen kunnen winnen.

De gokautoriteit in België treedt hard op tegen elke vorm van gokken. Volgens de Kansspelcommissie zijn lootboxen waarvoor spelers moeten betalen een kansspel. Game-uitgevers mogen deze daarom niet zonder vergunning in hun games verwerken.


Lees meer over:

Call of DutyActivisionTech

Aanbevolen artikelen