Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Steam

Valve dicht lek in gameclient Steam na eerdere afwijzing van onderzoeker

Game-uitgever Valve heeft een lek in zijn gameclient Steam gedicht, nadat het bedrijf de bevindingen van de onderzoeker die de kwetsbaarheid had ontdekt aanvankelijk had afgewezen. Valve noemt het in eerste instantie verwerpen van de ontdekking een "fout", meldt ZDNet donderdag.
Door NU.nl

De onderzoeker meldde het lek in juli via HackerOne, een dienst waar onderzoekers kwetsbaarheden kunnen melden in ruil voor een beloning. Het bedrijf liet hem vervolgens weten dat de fout niet binnen het beloningsprogramma paste.

Via de kwetsbaarheid kon malafide software, die al op een computer geïnstalleerd was, de Steam-app misbruiken om adminrechten te krijgen en zo de controle over het apparaat over te nemen.

Nadat Valve kenbaar had gemaakt niet intentie te hebben om de kwetsbaarheid te dichten, publiceerde de onderzoeker details over het lek. Als gevolg daarvan werd hij uitgesloten van het beloningsprogramma van Valve.

Valve zegt tegen ZDNet dat het bedrijf zijn handelen omtrent de situatie gaat onderzoeken. Het type kwetsbaarheid dat de onderzoeker aankaartte, wordt inmiddels expliciet vermeld in het beloningsprogramma voor het melden van softwarefouten in Steam.


Lees meer over:

GamesSteamValveTech

Aanbevolen artikelen