Spelers van de game Overwatch kunnen het populaire schietspel vanaf woensdag met het Nederlandse personage Sigma spelen.

Spelers kunnen na het installeren van een update als Sigma spelen. Volgens het verhaal van de game werd het personage in Den Haag geboren als Siebren de Kuiper en kan hij de zwaartekracht manipuleren.

De gameheld werd in juli dit jaar voor het eerst onthuld en was op de testservers van de game al uit te proberen. Met de update heeft iedereen toegang tot het spelfiguur.

Personage praat onder meer over stroopwafels

Sigma wordt ingesproken door de Nederlandse stemacteur Boris Hiestand. In de game heeft hij ook een aantal Nederlandstalige uitspraken, waaronder "lekker, stroopwafel" en "ik ben met mijn neus in de boter gevallen."

Overwatch is een competitief schietspel dat met updates nieuwe personages, levels en uitdagingen krijgt. De game is gemaakt door Blizzard, het bedrijf dat bekend werd met titels zoals World of Warcraft.

De nieuwe update verplicht spelers ook om aan het begin van een potje een bepaalde rol te kiezen. Daarbij kunnen spelers kiezen of ze willen aanvallen, verdedigen of genezen.