Het huis van de zestienjarige Fortnite-kampioen Kyle 'Bugha' Giersdorf werd binnengevallen door een arrestatieteam, nadat een kijker van zijn stream vermoedelijk een valse melding had gedaan.

Dat blijkt uit een livestream van Giersdorf die werd uitgezonden toen de politie aan de deur stond. Hij werd naar beneden geroepen door zijn vader, volgens wie gewapende politieagenten aan de deur stonden.

Toen de speler achteraf weer terugkeerde naar zijn stream, legde hij zijn kijkers uit wat er was gebeurd. "Ze kwamen met wapens en al naar binnen", aldus Giersdorf.

Giersdorf won op het wereldkampioenschap Fortnite de hoofdprijs van 3 miljoen dollar (zo'n 2,67 miljoen euro) met een veel hogere score dan zijn tegenstanders.

Vermoedelijk slachtoffer van 'swatting'

De Fortnite-kampioen was waarschijnlijk het slachtoffer van 'swatting'. Daarbij wordt de politie gebeld om anoniem melding te doen van een serieuze dreiging, zoals een bom of een gijzeling.

Bij dergelijke meldingen wordt er altijd een arrestatieteam gestuurd om de locatie te onderzoeken. In extreme situaties wordt het slachtoffer, die als verdachte wordt gezien door het arrestatieteam, op de grond gewerkt en geboeid.

Eerder dit jaar werd een man veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf, omdat een slachtoffer werd doodgeschoten na een uit de hand gelopen swatting-grap.