Chatapp Discord komt met een streamingfunctie, heeft het bedrijf vrijdag laten weten aan Polygon. De nieuwe functie heet Go Live en wordt op 15 augustus beschikbaar voor alle Discord-gebruikers.

Gamers delen hun speelsessies al via andere streamingplatformen, zoals YouTube en Twitch. Via deze streamingsites kijken duizenden gamers hoe andere populaire spellen spelen.

De streamingfunctie van Discord werkt op een vergelijkbare manier, maar is niet bedoeld om een groot publiek te bereiken. De stream kan alleen door vrienden bekeken worden. Daarnaast kunnen er maximaal tien mensen tegelijk meekijken.

Het idee achter de nieuwe streamingfunctie is dat gebruikers een speelsessie samen kunnen beleven, alsof ze bij elkaar in de huiskamer zitten. Tijdens de stream kan alleen de game worden gedeeld. Andere programma's worden niet herkend door Discord.

Discord is een populaire chatapp onder gamers. In besloten groepen kunnen ze met elkaar chatten en bellen, bijvoorbeeld om beter te communiceren tijdens het spelen van een online spel. Tijdens de streamingsessies kunnen gebruikers ook met elkaar praten.