Richard Blevins, beter bekend als Fortnite-streamer onder het pseudoniem Ninja, stapt donderdag per direct over van streamingdienst Twitch naar Mixer, een concurrent van Twitch, maakt hij via Twitter bekend.

Blevins werd vooral bekend door het spelen van het populaire schietspel Fortnite. Dagelijks zendt hij zijn gamesessies uit en kunnen mensen meekijken en met elkaar chatten. Hij was met 14,7 miljoen volgers een van de populairste streamers op Twitch.

Microsoft kwam in 2016 met een eigen streamingdienst en heeft nu Ninja weten te overtuigen om exclusief op zijn platform te streamen. In een video zegt de Amerikaan dat hij enthousiast is over de samenwerking en dat hij hoopt dat zijn veertien miljoen volgers hem naar Mixer volgen. Het is niet bekend hoeveel Ninja betaald heeft gekregen voor de overstap.

Het is niet de eerste keer dat Blevins een grote deal met sluit. In maart kreeg hij naar verluidt nog 1 miljoen dollar (zo'n 900.000 euro) betaald voor het spelen van het spel Apex Legends, een concurrent van Fortnite, van uitgever Electronic Arts.