Sony heeft meer dan 100 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht, maakt het bedrijf dinsdag bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

In de periode van april tot en met juni zijn er 3,2 miljoen PlayStation 4's verkocht. Dat brengt het totale aantal verkochte exemplaren boven de 100 miljoen. Sony verwacht voor maart 2020 nog ruim tien miljoen exemplaren van de spelcomputer te verkopen.

Toch lopen de verkopen van de PlayStation 4 wat terug. Dit heeft ermee te maken dat de console inmiddels bijna zes jaar op de markt is. Sony heeft al bevestigd dat er wordt gewerkt aan een opvolger van de PlayStation 4.

Uit de kwartaalcijfers blijkt verder dat de brutowinst van Sony in het eerste kwartaal van het fiscale jaar uitkwam op 230,9 miljard yen (1,9 miljard euro). Dat is 18,4 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Verbetering: Een eerdere versie van dit artikel werd vermeld dat de omzet van Sony uitkwam op 230,9 miljard yen. Dat klopt niet: het gaat om de brutowinst. De tekst is aangepast.