De zestienjarige Amerikaan Kyle Giersdorf heeft het wereldkampioenschap Fortnite gewonnen. Hij gaat naar huis met een prijs van 3 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 2,7 miljoen euro.

Giersdorf, die speelde onder zijn gebruikersnaam Bugha, won de prijs in het solotoernooi van het kampioenschap. Hij verzamelde in zes matches 59 punten, terwijl de nummer twee slechts 33 punten binnenhaalde.

Kort na zijn winst werden de telefoon en socialemedia-accounts van Giersdorf gehackt. Het management van zijn esports-team Sentinels zegt druk bezig te zijn om de controle terug te krijgen.

Tijdens een toernooi voor duo's op hetzelfde evenement viel de Nederlander Dave Jong in de prijzen. Hij eindigde op de tweede plaats, waardoor hij met zijn Britse teamgenoot ruim 2 miljoen euro won.

Dertig miljoen dollar aan prijzengeld

In totaal werd er een prijzenpot van 30 miljoen dollar (27 miljoen euro) op het wereldkampioenschap verdeeld. De wedstrijden werden gespeeld op 27 en 28 juli.

Fortnite is één van de populairste games van het moment, met 200 miljoen geregistreerde gebruikers. Spelers worden op een eiland gedropt en moeten elkaar uitschakelen tot er één iemand overblijft.