Een petitie om de waardering van Johan Cruijff in FIFA 20 te verhogen, is inmiddels duizenden keren getekend. De ondertekenaars willen dat de Nederlandse voetballer net zo hoog gewaardeerd wordt als Pelé en Maradona.

De petitie werd gestart door e-sporter Koen Weijland, die FIFA professioneel speelt. "In FIFA 19 kreeg Cruijff de rating 94", schrijft hij op de petitiewebsite. "Daarmee komt hij achter Pelé (98), Maradona (97), Ronaldo (96) en gelijk met Yashin, Ronaldinho en Maldini."

Weijland hoopt daar verandering in te brengen in FIFA20, het vervolg dat eind september wordt uitgebracht.

Het initiatief wordt gesteund door meerdere belangrijke voetballers en coaches, onder wie Sjaak Swart, Ronald Koeman, John Heitinga, Vivianne Miedema, Joël Veltman en Anouk Hoogendijk.

Doel van 98.000 handtekeningen

Op het moment van schrijven is de petitie getekend door vierduizend mensen. Zodra er 98.000 digitale handtekeningen zijn geplaatst, wil Weijland het verzoek overhandigen aan gameontwikkelaar EA.

Het is nog onduidelijk of EA bij het behalen van de doelstelling ook gehoor zal geven aan het verzoek.

De Cruyff Foundation deelde in 2018 al zijn onvrede over de lagere score van Cruijff ten opzichte van andere hooggewaardeerde voetballers.