Nintendo heeft een nieuwe versie van de Switch gepresenteerd. De spelcomputer moet ongeveer twee uur langer meegaan op een volle lading dan het huidige model, schrijft The Verge.

De vernieuwde Switch gaat tussen de 4,5 en 9 uur mee op een lading, schrijft Nintendo op zijn website. Het huidige model heeft een accuduur die tussen de 2,5 en 6,5 uur ligt. Hoelang de accu precies meegaat, is afhankelijk van welke games er worden gespeeld.

Volgens The Verge maakt de vernieuwde Switch mogelijk gebruik van een krachtigere processor en meer opslagruimte. Nintendo diende recent nog een document in bij de Amerikaanse Federal Communications Commission waarin deze hardwarevernieuwingen werden beschreven.

Het nieuwe model lijkt op de normale Switch-console. Ook kan hij zowel in de hand als aansloten op een televisie worden gebruikt. De controllers naast het scherm kunnen losgehaald worden. Ook zou de vernieuwde versie niet duurder zijn dan het huidige model, dat zo'n 325 euro kost, al is de officiële prijs nog niet bekend.

Vorige week kondigde Nintendo ook een Switch Lite aan, een goedkopere versie van de spelcomputer. Die ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar met een iets kleiner scherm (5,5 inch ten opzichte van 6,2 inch). Ook is hij alleen in de hand te gebruiken en niet op televisie aan te sluiten. De controllers zitten vast. Een europrijs is nog niet bekend.