Juventus is onder de verzonnen naam Piemonte Calcio speelbaar in het aankomende voetbalspel FIFA 20, schrijft onder meer de BBC. De rechten van Juventus zijn dit jaar in handen van de Japanse FIFA-concurrent Pro Evolution Soccer (PES).

Ontwikkelaar EA Sports mag de merken van Juventus niet gebruiken. Daarom krijgt het team een eigen logo, stadion en outfit. De spelers behouden wel hun eigen namen, wat betekent dat bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo speelbaar is.

Het is voor het eerst in 25 jaar dat FIFA geen licentie heeft voor de kampioen van de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A. Op Twitter maakt Juventus bekend een exclusieve deal te hebben gesloten met Konami, de ontwikkelaar van de PES-serie. Dit jaar heet dat spel eFootball PES 2020.

Konami besloot in het verleden vaak geen dure licenties aan te schaffen voor de PES-serie. In PES 2019 heette Juventus nog PM Black White.

Sinds vorig jaar maken de Champions League en Europa League onderdeel uit van FIFA. De rechten hiervan waren eerder in handen van Konami en de PES-reeks.