Speluitgever EA heeft bekendgemaakt dat abonnementsdienst EA Access vanaf 24 juli op PlayStation 4-spelcomputers beschikbaar is. Daarmee kunnen abonnees voor een vast bedrag per maand onbeperkt games spelen.

PS4-bezitters kunnen een EA Access-abonnement voor 3,99 euro per maand afsluiten via de PlayStation Store. Ook is een jaarabonnement van 24,99 euro beschikbaar.

Met het abonnement krijgen spelers toegang tot EA-games zoals FIFA 19, Mass Effect Andromeda, Battlefield 1 en Star Wars Battlefront II. Deze spellen zijn dan onbeperkt speelbaar. Daarnaast krijgen abonnees toegang om versies van nieuwe games tot tien uur lang te proberen, voordat ze in de winkel liggen.

De dienst was al vijf jaar beschikbaar op de Xbox One. Voor de PlayStation 4 is een ander abonnement nodig, want EA werkt met verschillende accounts op de spelcomputers. Dat betekent dat voor EA Access op de PS4 en Xbox One apart betaald moet worden.

Ook andere speluitgevers werken eveneens aan dit soort abonnementen. Zo biedt Microsoft de Xbox Game Pass aan, waarmee abonnees onder meer exclusieve Microsoft-spellen kunnen spelen. Ubisoft komt in september met een eigen dienst voor de pc: Uplay+. Daarmee krijgen mensen toegang tot Ubisoft-games zoals het nog te verschijnen Watch Dogs: Legion.