Kleine spelontwikkelaars protesteren tegen de regels van een zomeractie op gameplatform Steam. Door de actie verwijderden gebruikers de kleine titels van hun verlanglijst, wat volgens de ontwikkelaars oneerlijk is. Eigenaar Valve heeft gereageerd op het protest in een blog.

Momenteel is er een grote zomeruitverkoop op het gameplatform waar gebruikers games kunnen kopen en spelen. Door de actie zijn veel games afgeprijsd en daarnaast kunnen gebruikers een game winnen.

Om te winnen moet de game in een verlanglijst staan en daarom zijn veel gebruikers hun verlanglijsten gaan aanpassen, zodat er vooral grote, dure games in staan. Dit tot ergernis van kleinere ontwikkelaars, van wie de games massaal uit de overzichtslijstjes werden gehaald.

Via het verlanglijstensysteem kunnen spelontwikkelaars hun volgers op de hoogte houden van updates over het spel. Doordat gebruikers hun games nu uit de lijst haalden uit angst een goedkoop spel te winnen, vinden ze dat de zomeractie hen benadeeld.

Valve benadrukt dat dit niet de bedoeling was en dat alleen het spel dat bovenaan de verlanglijst staat gekozen kan worden tijdens de actie. Het bedrijf is het ermee eens dat dit niet duidelijk stond aangegeven en heeft dit nu prominenter bij de regels van de actie gezet.