Streamers op het videoplatform Twitch kunnen binnenkort exclusieve uitzendingen starten die alleen voor abonnees op het kanaal van die gebruiker zichtbaar zijn. In een blogpost maakte het bedrijf de plannen bekend.

Op Twitch zijn voornamelijk gamers actief, die het platform gebruiken terwijl zij een spel spelen. Via een chatbox kunnen de kijkers met elkaar en de streamer praten.

Wanneer kijkers hun favoriete streamer willen steunen, kunnen ze een abonnement nemen op de streamer vanaf 4,99 euro per maand. In ruil hiervoor krijgen zij meer chatprivileges en minder reclames te zien.

Nu wil Twitch het mogelijk maken dat streamers uitzendingen kunnen starten die alleen voor hun abonnees te zien zijn. Op deze manier kunnen ze de abonnees wat extra's bieden. Kijkers die niet betalen, kunnen alleen een kort deel van de stream zien, waarna ze een scherm te zien krijgen met de optie een abonnement te nemen.

Twitch benadrukt dat ook de besloten streams voor abonnees aan alle regels van het het videoplatform moeten voldoen.

De optie om exclusieve streams aan te bieden is per direct beschikbaar voor streamers met de affiliate- of partnerstatus.