Livestreamwebsite Twitch is in de Verenigde Staten naar de rechter gestapt om een groep anonieme gebruikers aan te klagen. De gebruikers plaatsten meerdere ongepaste video's, waaronder de beelden van de aanslag op een moskee in het Nieuw-Zeelandse Christchurch.

Twitch weet niet wie de video's hebben geplaatst, maar probeert op het moment de identiteiten van de gebruikers te achterhalen.

De streamingsite hoopt dat de rechter toestemming geeft om de gebruikers schadevergoedingen te laten betalen voor de geleden schade. Ook verzoekt de site de rechter om de trollen toegang tot Twitch te ontzeggen.

Het is ongebruikelijk dat de streamingsite naar de rechter stapt. De meeste videoplatformen kiezen ervoor de regels zelf te handhaven.

Schokkende beelden op Twitch

De anonieme trollen plaatsten ook andere kwetsende video's, auteursrechtelijk beschermd materiaal en meerdere schokkende beelden. Deze werden op grote schaal geplaatst in de categorie met video's voor de game Artifact.

De anonieme aanval zorgde er eerder voor dat Twitch het twee dagen lang onmogelijk maakte om nieuwe accounts te registreren, om te voorkomen dat er meer ongepast materiaal werd geplaatst. Inmiddels zouden maatregelen zijn genomen om vergelijkbare aanvallen te verhinderen.