Gameontwikkelaar Blizzard zou een aantal weken geleden de stekker hebben getrokken uit een firstpersonshootervariant van het strategiespel StarCraft, bericht Kotaku op basis van drie anonieme ingewijden. De game zou twee jaar in ontwikkeling zijn geweest.

Het niet aangekondigde spel zou "Battlefield in het StarCraft-universum" moeten worden, waarin spelers onder meer in de huid van een Terran (mens) en mogelijk ook Zerg (alien) zouden kunnen kruipen en andere spelers kunnen neerschieten.

In 2002 kondigde Blizzard al een StarCraft-schietpel aan: StarCraft: Ghost. In tegenstelling tot de onlangs geannuleerde firstpersonshooter, zou het gaan om een variant waarin de speler het spel vanuit een derdepersoonsperspectief speelt. StarCraft: Ghost is uiteindelijk nooit uitgebracht.

Blizzard zou onlangs met de StarCraft-firstpersonshooter gestopt zijn omdat de gamestudio de ontwikkeltijd liever in de komende spellen van de Diablo- en Overwatch-franchises zou willen steken.

In een verklaring aan Kotaku laat Blizzard weten dat het doorgaans niet ingaat op projecten die achter de schermen plaatsvinden, omdat de ontwikkeling onvoorspelbaar is en altijd het risico bestaat dat de ontwikkeling van een game wordt stopgezet.