Microsoft brengt zijn gameabonnementsdienst Xbox Game Pass in aangepaste vorm naar de pc, schrijft het bedrijf vrijdag in een blogpost.

Game Pass is inmiddels twee jaar beschikbaar op de Xbox-spelcomputers van Microsoft en biedt abonnees toegang tot een bestand van ongeveer een honderdtal Xbox-games.

De pc-dienst krijgt een soortgelijk model, maar is vanaf de grond af aan opnieuw vormgegeven. Zo sluit de dienst aan bij "wat pc-gamers en ontwikkelaars nodig hebben".

Nieuwe games van Microsoft meteen op Game Pass

Microsoft zal eigen games meteen op de releasedatum op Game Pass zetten, zoals werk van inXile en Obsidian. Daarnaast zullen er titels beschikbaar zijn van Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive, SEGA en andere uitgevers. Elke maand worden nieuwe games toegevoegd.

Ten slotte krijgen Game Pass-gebruikers korting op games die ze via de Microsoft Store kopen.

Het is nog niet bekend wanneer de pc-versie van Game Pass beschikbaar zal zijn, maar Microsoft belooft tijdens de E3-presentatie op 9 juni meer informatie te geven.

Xbox Game Pass biedt te downloaden games aan en moet niet verward worden met de xCloud, de cloudstreamingdienst waar Microsoft al enige tijd aan werkt.