De Britse metalband Iron Maiden klaagt de ontwikkelaar van de game Ion Maiden aan. De spelmaker zou proberen consumenten wijs te maken dat de shooter samen met de band is gemaakt, beweert de groep volgens Kotaku.

De naam van de game mist slechts één letter van de bandnaam. Daarnaast zou het logo een stalen frame rond de letters hebben, net als het Iron Maiden-logo.

"Door het gebruik van een haast identieke naam en bijna identiek logo ontstaat de kans dat consumenten in de war raken", schrijft een advocaat van de band in de aanklacht. "Klanten die de nieuwe game zien, denken waarschijnlijk dat Iron Maiden er iets mee te maken heeft."

Volgens de band zouden meerdere fans verward zijn geraakt door de game. Dat zou blijken uit reacties op websites en discussiefora. Fans zouden zeggen "enthousiast te zijn over de komst van een Iron Maiden-videogame".

Band eist schadevergoeding van 2 miljoen dollar

Met de aanklacht hoopt Iron Maiden op een schadevergoeding van 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro). Daarnaast eist de band dat de bijbehorende website offline wordt gehaald of wordt overhandigd.

Ion Maiden is een schietspel in de stijl van jarennegentiggames. Het spel wordt gemaakt door 3D Realms, dat ook achter de cultklassieker Duke Nukem 3D zat.