Google zal deze zomer meer informatie over zijn gamestreamingdienst Stadia bekendmaken, schrijft het bedrijf vrijdag op Twitter.

Google is ook van plan om dan de prijs van de dienst bekend te maken. Ten slotte volgt er in de zomer ook meer informatie over de games die via de streamingdienst te spelen zullen zijn.

Stadia moet het mogelijk maken om op elk mogelijk apparaat zware games te spelen, onafhankelijk van de aanwezige rekenkracht.

Google doet dit door vanaf de eigen servers games naar het scherm te streamen. Veel andere details, waaronder over het verdienmodel van Stadia, zijn nog onbekend.

Het bedrijf test Stadia sinds vorig jaar. Een kleine groep Amerikanen kreeg toen de kans om het spel Assassin's Creed Odyssey te spelen in Googles Chrome-browser.

Gamestreaming vanaf een server wordt door veel gamegiganten gezien als de volgende stap om gaming toegankelijk te maken voor een breder publiek. Naast Google werkt ook Microsoft aan een eigen streamingdienst, de xCloud. Sony heeft al enkele jaren een dergelijke dienst met de naam PlayStation Now.