Tweehonderd werknemers van spelontwikkelaar Riot Games hebben maandag hun werk neergelegd uit protest tegen de seksistische cultuur binnen het bedrijf, meldt de Los Angeles Times. De spelontwikkelaar is voornamelijk bekend van het online spel League of Legends.

De medewerkers liepen op maandag het kantoor van Riot Games uit om buiten te protesteren. De werknemers verzetten zich in het bijzonder tegen twee rechtszaken over discriminatie op grond van geslacht.

Vijf werknemers ondernamen eerder al juridische stappen vanwege discriminatie, maar twee van deze zaken werden geblokkeerd door Riot Games. In een clausule van de contracten van de werknemers staat dat zaken intern worden opgelost via arbitragerecht.

In een blogpost maakte Riot Games bekend dat nieuwe werknemers deze clausule uit het contract kunnen laten verwijderen, maar dat dit niet meer kan bij de contracten van de huidige werknemers.

De tweehonderd medewerkers zijn het hier niet mee eens en willen dat het wel tot een rechtszaak komt. Ze vinden dat degenen die van discriminatie worden beschuldigd hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Eerder kwamen er al berichten over de seksistische cultuur binnen Riot Games naar buiten. Riot Games liet toen in een reactie aan de Los Angeles Times weten dat het bedrijf "de cultuur wil veranderen, dat er veranderingen zijn doorgevoerd binnen de afdeling personeelszaken en dat het bestuur een andere samenstelling heeft gekregen".