De originele makers van de videogame Earthworm Jim komen met een nieuw spel. De game zal beschikbaar worden voor de nieuwe spelcomputer van het bedrijf Intellivision, zo heeft het bedrijf woensdag aangekondigd.

Het originele spel uit 1994 kwam destijds uit voor de Sega Mega Drive. In de game besturen spelers de regenworm Jim, die dankzij een robotpak menselijke vaardigheden krijgt.

Hoe het nieuwe Earthworm Jim-spel eruit gaat zien, is nog niet duidelijk. Intellivision heeft eerder wel aangegeven dat titels voor zijn nieuwe spelcomputer exclusief voor die console beschikbaar worden gemaakt.

Met de nieuwe spelcomputer, de Amico, richt het bedrijf zich vooral op families. De games die voor de spelcomputer worden uitgebracht, zullen niet op andere consoles te vinden zijn. De Amico komt in oktober 2020 in Noord-Amerika en Europa op de markt.

De originele Intellivision-spelcomputer werd in 1994 uitgebracht door Mattel. In mei 2018 werd bekendgemaakt dat een deel van de makers van de originele console bij het nieuwe bedrijf Intellivison Entertainment aan de nieuwe spelcomputer gaat werken.