Het schietspel Overwatch krijgt een speciale modus genaamd 'Workshop' waarin spelers zelf mogen bepalen wat de regels van het spel zijn. Dat heeft spelontwikkelaar Blizzard bekendgemaakt.

In Overwatch moeten spelers elkaar met futuristische wapens en magische krachten zien te verslaan in afgebakende arena's. Tijdens deze online wedstrijden zijn de regels van tevoren bepaald door het spel, maar daar komt nu verandering in.

Via de zogenoemde 'Workshop' kunnen spelers zelf regels instellen voor het spel, zoals een lage zwaartekracht voor extra hoge sprongen of een regel waardoor spelers de vloer niet mogen aanraken.

Via simpele scripts kunnen spelers zelf nieuwe manieren bedenken om het spel te spelen. Zodra spelers via dit systeem een eigen set met regels hebben gemaakt, kunnen ze deze delen en samen proberen met andere Overwatch-spelers. Uiteraard kunnen spelers ook nog steeds de reguliere wedstrijden, met de normale regels spelen als ze dat willen.

De nieuwe modus is op dit moment al uit te proberen op de testservers van Overwatch op pc en zal volgens Blizzard spoedig voor alle Overwatch-spelers beschikbaar worden.