Techgigant Microsoft heeft een goedkopere variant van zijn Xbox One-spelcomputer onthuld. De gameconsole is grotendeels identiek aan de eerdere Xbox One S, maar heeft geen schijflade. Gebruikers kunnen spellen alleen digitaal kopen en downloaden.

De Xbox One S All-Digital Edition heeft een harde schijf met 1 terabyte aan ruimte. Bij aanschaf staan de games Minecraft, Forza Horizon 3 en Sea of Thieves hier al op geïnstalleerd. De verkoop start op 7 mei.

De goedkopere Xbox zal in Nederland worden verkocht voor een adviesprijs van 230 euro. Daarmee is het apparaat 70 euro goedkoper dan de variant die wel disks kan afspelen.

Geruchten over de schijfloze Xbox One S gingen al langer. Het nieuws kwam vlak nadat concurrent Sony de eerste details over de PlayStation 5 naar buiten heeft gebracht.

Microsoft gaat ook een combinatieabonnement op de diensten Xbox Live en Game Pass aanbieden. Abonnees kunnen hiermee online gamen en krijgen vrije toegang tot een verzameling games. Het abonnement kost 13 euro per maand. Daarmee krijgen de gebruikers 4 euro korting.