Apple zou rond de 500 miljoen dollar (ongeveer 440 miljoen euro) investeren in de ontwikkeling van games voor de abonnementsdienst Apple Arcade. In iedere game op het platform wordt volgens bronnen van The Financial Times "meerdere miljoenen dollars" gestoken.

Het is niet bekend hoeveel geld iedere ontwikkelaar precies krijgt. De techgigant zou bedrijven extra betalen als ze hun spellen exclusief voor Apple Arcade houden en een spel dus niet op bijvoorbeeld een spelcomputer uitbrengen.

De spellen op Apple Arcade zouden niet zomaar op andere mobiele platformen mogen uitkomen. Ontwikkelaars die in aanmerking willen komen voor de investering, mogen hun spel dus niet bijvoorbeeld uitgeven op Android.

Apple Arcade werd eerder dit jaar onthuld. Voor een vast bedrag per maand kunnen abonnees honderd unieke games spelen. Het is nog niet bekend hoeveel de abonnementsdienst gaat kosten. Arcade zal dit najaar beschikbaar worden gesteld.

De techgigant onthulde eerder dit jaar ook meerdere andere abonnementsdiensten die later dit jaar moeten verschijnen. Zo gaat het bedrijf dit najaar ook de concurrentie aan met Netflix.