Microsoft zou van plan zijn om een nieuw abonnement aan te kondigen, dat het huidige Xbox Live- en Game Pass-abonnement samenvoegt. Op dit moment moeten gebruikers nog twee losse abonnementen hebben om online te kunnen gamen en toegang te krijgen tot de Game Pass-bibliotheek.

Het gerucht komt van twitteraar WalkingCat, die eerder informatie over Microsoft lekte die juist bleek te zijn. Het account meldt dat de abonnementsdienst Xbox Game Pass Ultimate gaat heten en 14,99 dollar (ruim 13 euro) gaat kosten.

Microsoft heeft het gerucht niet bevestigd en het is ook niet bekend of de abonnementsdienst naar Nederland komt en wat de mogelijke prijs in Nederland zou zijn.

Mochten de geruchten kloppen dan is het wel te verwachten dat Xbox Game Pass Ultimate naar Nederland komt. Zowel het Game Pass-abonnement als Xbox live zijn al enige tijd beschikbaar in Nederland

Eerder waren er al geruchten dat Microsoft met een nieuwe Xbox One komt, waar geen blu-rayspeler meer in zit. Microsoft zou hiermee langzaam afstand willen nemen van fysieke games.