Het Japanse gamebedrijf Nintendo heeft tijdens een speciale Nintendo Direct-uitzending op woensdag de komst van twee nieuwe delen in de hoofdserie van Pokémon bekend gemaakt, Pokémon Sword en Pokémon Shield.

In de nieuwe games reizen spelers af naar een nieuwe regio, Galar, met als doel Pokémon-kampioen te worden. Naderhand tweette het Pokémon-twitteraccount dat het gaat om een gebied met "idyllisch platteland, moderne steden, uitgestrekte vlakten en bergen vol sneeuw".

Het gaat om een moderne, volledig driedimensionale wereld met uitgestrekte vergezichten. In de trailer wordt er onder andere een Pokémon-competitie gehouden op een locatie die verdacht veel weg heeft van een voetbalstadium. Ook zijn grote steden met openbaar vervoer te zien.

Nintendo toont eerste trailer Pokémon Sword en Pokémon Shield
131
Nintendo toont eerste trailer Pokémon Sword en Pokémon Shield

Er zullen nieuwe Pokémon te ontdekken zijn. Tijdens de presentatie lieten Nintendo en Pokémon-maker Game Freak de drie nieuwe Pokémon zien waar de speler aan het begin van het spel uit kan kiezen. Het gaat om het "nieuwsgierige" aapje Grookey, de konijnachtige Scorbunny die "vol energie zit" en de wat angstig-ogende water-Pokémon Sobble.

Veel details bood Nintendo niet, maar de nieuwe games zullen eind 2019 wereldwijd verkrijgbaar zijn voor Nintendo Switch.

Het zijn de eerste volle Pokémon-rollenspellen sinds Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon uit 2017 en de eerste voor de Switch. Vorig jaar bracht Nintendo alleen twee Pokémon Let's Go games uit, moderne en iets simpelere versies van het oudere Pokémon Yellow.